Letos na podzim můžete vyzkoušet speciální menu renomovaných šéfkuchařů. V rámci časově omezeného hostování zde totiž své menu představí hned tři hvězdy gastroscény – Michal Konrád, Jozef Breza a tým z Gašperova mlyna a Martin Záhumenský.
Jako první své umění hostům přiblíží Michal Konrád a to v termínu 4.10.2024. Michal má za sebou bohaté mezinárodní profesní zkušenosti. Po návratu na rodné Slovensko se v pouhých 26 letech stal šéfkuchařem konceptové pan-asijské restaurace Fou Zoo v Bratislavě. Poté založil spolu s přáteli Bao Brothers a vyměnil prostředí populární luxusní restaurace za pestrý svět street foodu. Menu, které Michal pro své hostování v Alcronu navrhl, je pestré a rozmanité, zahrnuje množství exotických, ale i nám blízkých chutí. Propojuje asijskou kuchyni s evropskou a zaujme netradičními chuťovými kombinacemi. Všem milovníkům dobrého jídla dozajista přinese obohacující gastronomický zážitek.
29.11.2024 si v Alcronu můžete pochutnat na menu od jednoho z nejlepších šéfkuchařů na Slovensku, Jozefa Brezy. Jozef dlouhá léta působil jako sous chef Grand Hotelu Kempinski v Tatrách. Aktuálně vaří v podtatranské restauraci Gašperov mlyn, která má velmi zajímavý koncept a funguje pouze na alternativních zdrojích energie. Jozef hostům představí filozofii své restaurace v podobě degustačního menu, založeného na sezónních možnostech slovenské a podtatranské přírody. Jeho součástí budou i suroviny, které tým restaurace vytvořil v průběhu léta zavařováním, fermentováním a nakládáním. To vše v typickém Jozefově rukopisu, který přenese Gašperov mlyn do Prahy, i když jen na dálku.
Poslední z trojice šéfkuchařů je Martin Záhumenský, který bude v restauraci hostovat 13.12.2024. Martin je talentovaný kuchař s bohatými zkušenostmi ze zahraničí. Působil na Kypru, ve Velké Británii a šest let provozoval restauraci také v Toskánsku. Byl rovněž jedním z mentorů současného šéfkuchaře restaurace Alcron, Richarda Bielika. Menu, které Martin Záhumenský připravuje pro Alcron, je přehlídkou jeho signature pokrmů. Hosté, kteří ho neznají, si tak mohou snadno utvořit názor na jeho styl vaření, který se během dvě dekády trvající praxe neustále posouvá. „Alcron je pro mne ikonou. Při vyslovení jeho jména mi ihned vytane na mysli jeho historie a tradice zlatých časů. Velmi mne těší, že se tato doba Alcronu zaslouženě navrací a toto nezapomenutelné místo se dostává zpět na výsluní,“ uzavírá Martin.
Menu všech hostujících šéfkuchařů budou čtyřchodová, jejich součástí budou dva druhy amouse bouche a jeden petit fours.
Cena pro jednu osobu je 1.690 Kč, v případě zájmu lze využít také možnost vinného párování za 1 090 Kč.
Nenechte si ujít tento jedinečný gastronomický zážitek a nezapomeňte si včas rezervovat svá místa.
Guestshift začíná vždy v 18:00.