alcron restaurant logo black 01

Inovovaná legenda pražské kuchyně

Almanac 24 04 VTS 2736 lowres

Inovovaná legenda pražské kuchyně

Právě na tomto místě se psala historie české kuchyně. Alcron je od roku 1932 etalonem kulinářského umění v zemi, proslulý nejlepší gastronomií a poskytovanými službami. Nyní se svěžím a moderním designem restaurace krásně zdůrazňuje své historické prvky včetně křišťálových lustrů a legendární kvalitu jídla. Plné využití potenciálu místních surovin a etická příprava pokrmů vytváří autentický zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Objevujte vzrušující nové chutě. Naše koncepce plant-forward navazuje na bohatou tradici středoevropské kuchyně v modernějším a atraktivnějším hávu. Chuťově bohaté pokrmy na rostlinné bázi, striktně se však tímto směrem nevymezuje. Co to znamená? Můžete se těšit na večeři bez kompromisu se všemi přáteli, vegetariány i masožravci. A co může být lepší.

Klíčová je pro nás kvalita ingrediencí, která v maximální možné míře pochází od lokálních dodavatelů. Na scénu se u nás dostanou často podceňované či méně známé suroviny, díky nimž získá lokální kuchyně další rozměr.

ALCRON RESTAURANT

Alcron není jen hotel, je to jedno z nejzásadnějších míst moderní české gastronomie. Historické místo, kde se již po desítky let potkává skvělá kuchyně s perfektním servisem a pečlivě vybranými víny.

VÍNO V ALCRONU

Nejdůležitějším atributem při výběru vín pro nás není místo původu, odrůda, ročník či slavné jméno, ale jeho charakter. Proto v našem lístku naleznete jak velmi tradiční vína z vinařství jejichž jméno je pevně vryto do vinařské mapy Evropy již po staletí, tak vína od mladých vinařů, kteří díky své píli a talentu přinášejí nové zážitky do našich sklenic. Ať už je to sklenička, láhev nebo párování s vaším menu, rádi vám pomůžeme vybrat správné víno k vašemu pokrmu či speciální příležitosti.

VÍNO V ALCRONU

Almanac 24 03 VTS 4331 lowres

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

Almanac 24 06 Almanac cerven 23839 lowres

BUSINESS LUNCH V ALCRONU

S potěšením vás zveme do legendární restaurace Alcron na nové obědové menu. Tým kuchařů v čele s Richardem Bielikem pro vás každý týden připravuje originální pokrmy v souladu s konceptem „Plant forward“. Dopřejte si polední pauzu se svými kolegy či obchodními partnery v příjemném prostředí a zažijte kulinářské dobrodružství nové generace.

ALCRON RESTAURANT

Legenda, která nikdy nezapomíná na aktuální trendy a touhy svých zákazníků. Láska je totiž ze všech koření nejlepší.

POHOSTINNOST V SOUKROMÍ

AlmanacXAlcronPrague Restaurant 1 ©Marion Payr 5

POHOSTINNOST V SOUKROMÍ

Privátní část restaurace s kapacitou pro 16 osob nabízí jedinečný kulinářský zážitek v intimní atmosféře. Je ideálním místem pro obchodní jednání, soukromý oběd nebo večeři a je dokonalým místem pro příjemné stolování v Praze s nádherným původním onyxovým krbem a osvětlením ve stylu art deco.

NÁŠ TÝM

richard bielik vyska

Richard Bielik

Head Chef

Richard Bielik je absolventem Vysoké školy hotelové v Praze. Tento inovativní a kreativní šéfkuchař zahájil svou profesní kariéru na rodném Slovensku, následně působil v předních pražských hotelech Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais. Za zmínku jistě stojí i jeho působení v londýnské Kitchen W8 s jednou michelinskou hvězdou nebo podnicích La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro. Jeho posledním působištěm byla restaurace Zem v hotelu Andaz, na jejímž konceptu a úspěchu se podílel od samého počátku.

„Mám rád kreativní prostředí a rozmanitost, proto jsem se rozhodl čelit novým profesním výzvám jako šéfkuchař ALCRON restaurantu. Alcron je pro mě ikonou, místem s obrovskou tradicí a historií, kde působilo mnoho kuchařských hvězd,“ popisuje Richard. „Líbí se mi, jak místo po renovaci vypadá i jakým směrem se ubírá. Je pro mne velkým zdrojem inspirace a navíc se zde pro mne otevírá opravdu široký prostor, který lze dále rozvíjet.“

Nové menu v Alcronu kombinuje sezónnost s inovativním přístupem k lokálním surovinám i světovými trendy a oblíbenými technikami nového šéfkuchaře. Výslednou fúzí jsou pokrmy, u kterých hosté ocení nejen lákavý vzhled, ale i plnou chuť a propracovanost – prostě komplexnost v pravém slova smyslu.

„Mým cílem je představit plant-forward pokrmy v atraktivní podobě. Tak, aby působily lákavě a lidé toužili po tom je ochutnat. Držet se budu svého tradičního pojetí – pokrmy budou lehké, intenzivně vychucené, komplexní. Menu bude vycházet ze sezónnosti a momentální inspirace. Pravidelně bude obměňováno, aby si hosté mohli užít různorodost,“ vysvětluje Richard.

Richardovým posláním je nabídnout hostům Alcronu zajímavou kuchyni v rodinném, přátelském prostředí s otevřenou atmosférou. V prostředí, kam se budou rádi vracet se svou rodinou, přáteli i obchodními partnery a kde si vychutnají lákavé a chutné pokrmy milovníci masa bok boku s těmi, co preferují pokrmy na rostlinné bázi. Kromě stálého menu, jehož podoba se podle dostupnosti surovin a aktuální inspirace bude pravidelně měnit, zůstane v nabídce Alcronu i lunch menu.

Alcron Prague – Petr Kuděj Restaurant Supervisor

Petr Kuděj

Restaurant Supervisor

Petr říká: „Gastronomie je kulinářské umění, které je třeba vnímat všemi smysly. Rád objevuji netradiční kombinace chutí a užívám si komunikaci s hosty. Vždy se dozvím něco nového.

Po studiích a několika stážích ve slunné Itálii jsem se vydal nasbírat pracovní zkušenosti do Anglie. V Česku jsem několik let pracoval pro Zátiší Group v restauraci Mlýnec na pozici Chef de Rang. Později jsem měl příležitost vrátit se do Anglie, konkrétně do hotelu The Hundred House, jako zástupce manažera restaurace. V průběhu epidemie jsem zpátky doma našel uplatnění v Park Hotelu Popovičky, jako číšník a následně i jako vedoucí směny ve firmě Hájek a Boušová, kterou můžete znát pod názvem Ovocný Světozor. Nejvíc si vážím zahraničních zkušeností a všech skvělých kolegů, se kterými jsem měl možnost doposud spolupracovat.“

Josef Křížek

EXECUTIVE CHEF

Josef objel půlku světa a vařil na spoustě zajímavých míst. Přitom chybělo málo, a jeden z talentů současné české gastro scény vůbec nevařil. Když se totiž Josef Křížek rozhodoval, co bude dělat, váhal mezi prací se dřevem a prací s jídlem.

Za to, co umí, vděčí šéfkuchařům a báječným kolegům, od nichž se učil. Hned po maturitě odjel do Londýna a vařil sedm let pod skvělými šéfkuchaři z Austrálie. Poté vařil například v luxusem vonícím Abú Dhabí a pomohl tam otevřít několik restaurací.

Následně zakotvil v Čechách a vařil v týmu fine dining restaurace Augustine a následně ve zcela odlišném konceptu restaurace Červený Jelen.

Čerstvě od září 2023 najdete Josefa Křížka v pražském Alcronu na pozici Executive Chef. „Je to zajímavá změna nejen čistě profesně – z pohledu profesního růstu, ale i tím, že se od masa posouvám mnohem více k zelenině“, vysvětluje Josef. Na jaře 2023 jste Josefa mohli zaregistrovat jako kouče Františka Hrdiny na nejprestižnější kuchařské soutěži Bocuse d’Or, která se konala v pražském O2 Universum (bylo z toho 4. místo).

Alcron Prague – Lukáš Hrdý, EAM, FOOD AND BEVERAGE

Lukáš Hrdý

EAM, Director of Food & Beverage

Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.

NADCHÁZEJÍCÍ UDÁLOSTI

202501 AXAP Restaurace Valentyn
202501 AXAP Restaurace Valentyn

OSLAVTE VALENTÝN V ALCRON RESTAURANT

Restaurace
14. 02. 2025
Tento Valentýn jsme pro vás připravili nezapomenutelný večer plný jedinečných chutí a romantické atmosféry. V Alcron Restaurant se můžete těšit na exkluzivní degustační menu, které propojuje moderní gastronomii s prvotřídními surovinami. Vychutnáte si výběr delikátních předkrmů, bohatý hlavní chod a dezert, který vás okouzlí svou rafinovanou chutí. Každý…
Tento Valentýn jsme pro vás připravili nezapomenutelný večer plný jedinečných chutí a romantické atmosféry. V Alcron Restaurant se můžete těšit na…

EXKLUZIVNÍ GUEST SHIFT S MARKEM KEMPSONEM Z KITCHEN W8

ALMANAC X PRAGUE
Zarezervujte si datum –…
20. 02. 2025

Sledujte nás také na instagramu

Marinovaný hovězí roštěnec | karamelizovaná cibule | řapíkatý celer | uzená majonéza | černý lanýž | buchta
#alcronrestaurant
.
.
.
#newdish #visitcz #kamvpraze #objevprahu #restaurant #richardbielik #headchef #jidlo #praha #alcron
...

22 0

Večer v Alcronu má své kouzlo. Neony od @lujindrakskrivankova dodávají naší restauraci jedinečnou atmosféru, která vás okamžitě pohltí. Přijďte a prožijte nezapomenutelný večer v prostředí, kde se snoubí skvělé jídlo s neodolatelnou atmosférou.#alcronrestaurant
.
.
.
#visitcz #kamvpraze #objevprahu #restaurant #richardbielik #headchef #jidlo #praha #alcron
...

43 0

Představujeme vám předkrm, který budeme podávat na svátek zamilovaných.

Mušle sv. Jakuba | kukuřičný mouse | chips z černé rýže | kedlubna | wasabi kaviár

Vychutnejte si tento jedinečný gastronomický zážitek v Alcronu.
#alcronrestaurant
.
.
.
#dish #visitcz #valentine #valentýn #kamvpraze #objevprahu #restaurant #richardbielik #headchef #jidlo #praha #alcron
...

23 0

✨SAVE THE DATE – 20th February 2025!✨
We’re thrilled to host @markkempsonchef , head chef of Michelin-starred @kitchenw8 in London, for an exclusive guest shift at Alcron Restaurant.🍽️
Join us for a night of refined modern European cuisine blending classic techniques with contemporary flair.🥂
Price: 2,790 CZK per person, wine pairing available for 1,590 CZK.
Reservation required! More info in bio.
-
✨ Save the date – 20. únor 2025! ✨
Máme tu čest přivítat Marka Kempsona, šéfkuchaře michelinské restaurace Kitchen W8 z Londýna, na exkluzivním guest shiftu v Alcron Restaurant.🍽️
Těšte se na večer plný moderní evropské kuchyně, která kombinuje klasické techniky s kreativním nádechem.🥂
Cena: 2 790 CZK/osoba, možnost vinného párování za 1 590 CZK.
Rezervace nutná! Více info v biu.
#alcronrestaurant
.
.
.
#specialevent #markkempson #chef #kitchenw8 #visitcz #kamvpraze #objevprahu #restaurant #richardbielik #headchef #jidlo #praha #alcron
...

131 4

Valentýnské menu pod taktovkou našeho Head Chefa Richarda Bielika – večer plný chutí, stylu a lásky čeká právě na vás.❤️ Už máte rezervaci? #alcronrestaurant
.
.
.
#valentine #valentinesday #dish #visitcz #kamvpraze #objevprahu #restaurant #richardbielik #headchef #jidlo #praha #alcron
...

47 1

V naší restauraci pečlivě vybíráme vína, která dokonale doplní každé jídlo. 🍷 Od místních skvostů po světové speciality – naše vinná karta je připravena uspokojit i ty nejnáročnější chuťové buňky. Přijďte si vychutnat skvostné víno k dokonalé večeři! #alcronrestaurant
.
.
.
#wine #wineselection #visitcz #kamvpraze #objevprahu #restaurant #vino #praha #alcron
...

13 0

Silvestr je za dveřmi! 🎉 Připravte se na nezapomenutelný večer plný skvělého jídla, vína a jedinečné atmosféry v Alcronu. 🍽️🍾
Oslavte konec roku s námi a začněte nový rok ve velkém stylu!#alcronrestaurant
.
.
.
#NYE #christmas #visitcz #kamvpraze #objevprahu #restaurant #richardbielik #headchef #jidlo #praha #alcron
...

13 0

Tento pokrm se na našem menu už dlouho neohřeje!🌿 Pečený celer v chlebovém těstě, jablečný kompot, pyré z lískových ořechů, černý lanýž a jablečná miso omáčka – jedinečná kombinace chutí, která vás rozhodně nezklame.#alcronrestaurant
.
.
.
#dish #visitcz #kamvpraze #objevprahu #restaurant #richardbielik #headchef #jidlo #praha #alcron
...

29 0

Kouzelné Vánoce a sváteční chvíle provoněné těmi nejlepšími pokrmy vám přeje tým Alcronu. 🎄🍽️ Těšíme se na další gurmánské zážitky s vámi.#alcronrestaurant
.
.
.
#christmas #visitcz #kamvpraze #objevprahu #restaurant #richardbielik #headchef #jidlo #praha #alcron
...

59 2

Provozní doba

Pondělí

12:00 – 15:00

Úterý

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Středa

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Čtvrtek

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Pátek

12:00 – 15:00

18:00 – 23:00

Sobota

18:00 – 23:00

Poslední objednávka oběda ve 14:30 hod.
Poslední objednávka večeře ve 21:30 hod.