Alcron bar 03 25 9877 websize

Vít Kosík

Bar Manažer

Vít Kosík je Bar Manažer Alcron baru a v gastronomii se pohybuje 20 let. Prošel všemi pozicemi v rámci pohostinství, ale vždy měl nejblíž k barovému prostředí. Zkušenosti v tomto oboru sbíral mimo jiné i v Austrálii, kde se zdokonalil v barmanském řemeslu. Možnost vést Alcron Bar považuje za čest, jelikož Alcron je jedinečnou ikonou Pražské gastronomické scény téměř 100 let.

NÁŠ TÝM

DSC 8891Z scaled

Richard Bielik

Head Chef

Richard Bielik je absolventem Vysoké školy hotelové v Praze. Tento inovativní a kreativní šéfkuchař zahájil svou profesní kariéru na rodném Slovensku, následně působil v předních pražských hotelech Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais. Za zmínku jistě stojí i jeho působení v londýnské Kitchen W8 s jednou michelinskou hvězdou nebo podnicích La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro. Jeho posledním působištěm byla restaurace Zem v hotelu Andaz, na jejímž konceptu a úspěchu se podílel od samého počátku.

„Mám rád kreativní prostředí a rozmanitost, proto jsem se rozhodl čelit novým profesním výzvám jako šéfkuchař ALCRON restaurantu. Alcron je pro mě ikonou, místem s obrovskou tradicí a historií, kde působilo mnoho kuchařských hvězd,“ popisuje Richard. „Líbí se mi, jak místo po renovaci vypadá i jakým směrem se ubírá. Je pro mne velkým zdrojem inspirace a navíc se zde pro mne otevírá opravdu široký prostor, který lze dále rozvíjet.“

Nové menu v Alcronu spojuje sezónnost s inovativním přístupem k lokálním surovinám i světovými trendy a technikami, které Richard Bielik oblíbil. Výsledkem jsou pokrmy, které nejenže zaujmou vizuálně, ale i vynikají plnou chutí a propracovaností – komplexnost je zde zřejmá v každém detailu.

Richardovým cílem je nabídnout hostům Alcronu moderní kuchyni v příjemném, přátelském prostředí s otevřenou atmosférou. Místo, kam se budou rádi vracet nejen se svými blízkými, ale i obchodními partnery, a kde si vychutnají pokrmy jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Kromě stálého menu, které se pravidelně obměňuje podle dostupnosti surovin a aktuální inspirace, zůstane v nabídce i lunch menu.

Almanac restaurace 30232 websize 1

Josef Křížek

EXECUTIVE CHEF

Josef objel půlku světa a vařil na spoustě zajímavých míst. Přitom chybělo málo, a jeden z talentů současné české gastro scény vůbec nevařil. Když se totiž Josef Křížek rozhodoval, co bude dělat, váhal mezi prací se dřevem a prací s jídlem.

Za to, co umí, vděčí šéfkuchařům a báječným kolegům, od nichž se učil. Hned po maturitě odjel do Londýna a vařil sedm let pod skvělými šéfkuchaři z Austrálie. Poté vařil například v luxusem vonícím Abú Dhabí a pomohl tam otevřít několik restaurací.

Následně zakotvil v Čechách a vařil v týmu fine dining restaurace Augustine a následně ve zcela odlišném konceptu restaurace Červený Jelen.

Čerstvě od září 2023 najdete Josefa Křížka v pražském Alcronu na pozici Executive Chef. „Je to zajímavá změna nejen čistě profesně – z pohledu profesního růstu, ale i tím, že se od masa posouvám mnohem více k zelenině“, vysvětluje Josef. Na jaře 2023 jste Josefa mohli zaregistrovat jako kouče Františka Hrdiny na nejprestižnější kuchařské soutěži Bocuse d’Or, která se konala v pražském O2 Universum (bylo z toho 4. místo).

Alcron Prague – Lukáš Hrdý, EAM, FOOD AND BEVERAGE

Lukáš Hrdý

EAM, Director of Food & Beverage

Náš F&B manažer Lukáš, který se po letech strávených v zahraničí vrátil do Čech, je člověk na pravém místě. Gastronomie je pro něj totiž nejen prací, ale hlavně koníčkem. U nás v hotelu dbá na bezproblémový provoz restaurace, baru, terasy a konferenčních prostor. Na ranní kávu rád zavíta do Karlína či Vinohrad, kde je spousta příjemných míst na posezení u dobré kávy, na procházku pak do Stromovky nebo do ikonických uliček Nového Světa.